Kallförråd

Mögel & Fukt

Många av våra kunder som hyr förråd gör det ofta för första gången och många undrar vad skillnaden mellan ett kallförråd och varmförråd är, samt vad man kan tänkas behöva tänka på. Vi har valt att skilja dessa typer av förråd som isolerat och oisolerat förråd.

Vad är skillnaden mellan kallförråd och varmförråd?

Isolerade förråd, vilket är majoriteten av våra förråd, klimatkontrolleras. Det innebär att vi reglerar både temperatur och luftfuktighet i dessa förråd, oftast ligger dessa förråd även inne i själva förrådsbyggnaden. Under vinterhalvåret garanterar vi att dessa förråd aldrig går under 12 grader vilket gör att du kan förvara både textiler, elektronik och andra föremål som är känsliga för låga temperaturer och fukt. Perfekt för julpynt, bohag eller säsongsgarderoben.

Mögel i kallförråd?

el förråd som inte är isolerade där i bland många förråd med bilacess. I dessa förråd är både temperaturen och luftfuktigheten beroende av vädret vilket gör att under vinterhalvåret kan det både bli minusgrader och även bildas fukt i dessa förråd. Fukten medför en risk att känsliga föremål som exempelvis textilier kan börja mögla. Vi rekommenderar därför inte att förvara exempelvis bohag i dessa förråd. Även elektronik som är känsligt för fukt bör inte förvaras i ett kallförråd.

Använd hyllor i ditt kallförråd

Bra att tänka på är att inte förvara organiska material som exempelvis wellpapp direkt på golvet i ett kallförråd, utan att ställa upp dessa på en hylla för att förhindra att det bildas fukt mellan kartongen och golvet. Lager- och förrådshyllor frigör också övriga yta på golvet vilket gör att du kan optimera ytan i ditt förråd ännu bättre. Om du mot förmodan har textiler i ett kallförråd kan du använda vattentäta påsar eller lådor som sluter tätt för att stänga ute fukten.

Kallförråd bra för motorcykeln eller verktygen

Kallförråd fungerar jättebra för dig som exempelvis är hantverkare och ska förvara verktyg eller material som inte är känsliga för vare sig fukt eller kraftiga temperaturskillnader. Eller för dig som privatperson som behöver någonstans att förvara trädgårdsverktygen eller säsongsförvar din motorcykel.  

Säsongsförvara motorcykeln

Våra moderna förrådsanläggningar byggs med den senaste tekniken för att kunna reglera temperatur och luftfuktighet på distans. Vi säkerställer att ditt isolerade förråd alltid håller rätt klimat. Hos oss kan välja om du vill förvara dina MC i ett isolerat eller oisolerat förråd under vinterhalvåret.

Hyr förråd via ditt företag eller firma

Kallförråd med bilaccess är perfekt för dig som är hantverkare, Vi har många olika typer av förråd för att passa dig eller ditt företags förvaringsbehov. Hitta ett förråd bland våra 27 förrådsanläggningar, boka enkelt online och flytta in redan idag.

Vi erbjuder alltid

Bra erbjudanden

50% rabatt i två månader på utvalda förråd, utan bindningstid eller uppläggningsavgift.

Säkra förråd nära dig

27 anläggningar med larmade och övervakade förråd. De flesta har öppet dygnet runt.

Förråd för ditt behov

Välj förråd mellan 1-40+ kvm som passar dig oavsett om du är privat- eller företagskund.

Om magasinering

Behöver du hjälp?

Naturligtvis finns vi tillgängliga i vår kundtjänst.

Fråga på!

Öppettider
Vardagar: 08:00-20:00
Helger: 10:00-16:00