Däckförvaring

Spara plats i garaget och förvara dina vinter- och sommardäck hos oss istället.

HUR FÖRVARAR MAN DÄCK PÅ BÄSTA SÄTT?

Att förvara däck på bästa sätt är viktigt, både när det kommer till säkerhet och för att dina däck ska hålla så länge som möjligt. Det bästa är om du kan förvara dina däck i ett ventilerat förråd inomhus. Däcken mår också bra av att förvaras svalt, torrt och mörkt. Detta då solljus gör att däcken förlorar sin mjukhet och spricker lättare.

Tips och råd vid däckförvaring

Tvätta och märk

Tvätta alltid dina däck innan du ställer in dem i förrådet för förvaring. Se också till att märka upp däcken om de till exempel är höger-bak eller vänster-bak.

Förvara i däckpåsar

Förvara gärna däcken i speciella däckpåsar som skyddar däcken ytterligare och ser till att däcken inte ger fläckar på golv eller väggar.

Sänk lufttryck och stapla (med fälg)

Förvarar du däcket på fälg? Tänk då på att sänka lufttrycket till 1 bar för att motverka eventuella temperaturförändringar. Stapla sedan dina däck liggandes ovanpå varandra.

Förvara stående och rotera (utan fälg)

Förvarar du däcket utan fälg ska du låta däcket vara stående. Viktigt att komma ihåg då är att du måste rotera däcken en gång i månaden så att de inte förlorar sin form.

Undersök däcken

Undersök vilket skick dina vinter- och sommardäck är i innan du förvarar dem. Då har du god tid på dig att byta slitna däck innan de ska på nästa gång.

Nyttja resten av förrådet

Det som är bra med att hyra förråd för dina däck är att det oftast blir utrymme över. Det utrymmet kan du nyttja till annat som samtidigt kan förvaras utanför hemmet eller företaget.

När ska man byta till vinterdäck?

Mellan datumen 1 december – 31 mars måste du använda vinterdäck om det råder vinterväglag. Dubbdäck får du använda mellan 1 oktober - 15 april. Viktigt att komma ihåg är att mellan 16 april och 30 november får du inte köra med dubbdäck så länge det inte är vinterväglag. Med vinterväglag menas att det finns snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägen.

När ska man byta till sommardäck?

Den 15 april är det inte längre tillåtet att köra med dubbdäck så länge det inte är vinterväglag. Detta är såklart olika beroende på var i Sverige du bor, då väglag kan skilja mellan olika delar av landet. Du bör vara ganska så säker på väglaget innan du byter till sommardäck. Är du osäker om sommardäck passar för väglaget så kan du vänta tills efter 31 mars innan du byter.

Vi erbjuder alltid

Bra erbjudanden

50% rabatt i två månader på utvalda förråd, utan bindningstid eller uppläggningsavgift.

Säkra förråd nära dig

27 anläggningar med larmade och kameraövervakade förråd dygnet runt.

Förråd för ditt behov

Välj förråd mellan 1-40+ kvm som passar dig oavsett om du är privat- eller företagskund.

Hitta förråd nära dig

Hyr förråd för däckförvaring

Har du några frågor om däckförvaring så hjälper vi gärna till och vägleder så att du hittar rätt förvaring för dina däck. Chatta direkt med oss här på hemsidan eller ring in till vår kundservice, så ordnar vi ett förråd som passar dig.

Behöver du hjälp?

Naturligtvis finns vi tillgängliga i vår kundtjänst.

Fråga på!

Öppettider
Vardagar: 08:00-20:00
Helger: 10:00-16:00